LGS performans arttırıcı tavsiyeler iyi bir lise eğitimi almak isteyen öğrenciler için önemlidir. 8.sınıf öğrencilerinin iyi bir lise ve sonrasında da prestijli bir üniversite eğitimi alabilmesi için LGS puanı yüksek olmalıdır. Bu nedenle sınava hazırlık aşamasında öğrencilerin disiplinli bir çalışma programı uygulamaları gerekmektedir. Bilindiği gibi 2018-2019 eğitim döneminden itibaren uygulanan LGS ile liselere yerleşmek için iki farklı yöntem kabul edilmiştir. Öğrenciler lise için ister puana dayalı yöntemle isterse de adrese dayalı sistemle liseye yerleşmektedir. LGS sınavı iki bölümden oluşan özel bir sınavdır. Sınav iki oturum şeklinde sabah ve öğle öncesi oturum olarak gerçekleştirilmektedir.

LGS Performans Arttırmak İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

LGS performans arttırmak için sınavın bölümlerine doğru yöntemlerle çalışmak gerekmektedir. Sınavın sözel kısmında Din Kültürü, Türkçe, Tarih ve Yabancı Dil konuları yer almaktadır. Bu oturum için öğrencilere verilen toplam zaman 75 dakikadır. Sözel alan için adaylara 50 soru yöneltilmektedir. Sınavın ikinci oturumu sayısal konulardan meydana gelmektedir. Bu kısımda 40 farklı soru bulunmaktadır.

Sayısal alanda sorulan sorular için öğrencilere 80 dakika zaman verilmektedir. Bu oturum için önceden 60 dakikalık bir süre verilmekteydi. Yapılan düzenleme sonucunda LGS sayısal için verilen sürenin artırılması öğrenciler adına avantaj oluşturmuştur. Sınav performansını artırmak için öğrencilerin müfredat eksiklerini tamamlamaları ve çokça soru pratiği yapmaları önerilebilir. Ruhsal anlamda LGS hazırlık için LGS psikolojik destek olması açısından bazı yöntemler uygulanabilir.

Sınav İçin Uygulanabilecek Psikolojik Destek Yöntemleri Nelerdir?

Sınava yeteri kadar hazırlanan bir öğrencinin olumsuz düşüncelerle sınav performansını azaltmaması gerekmektedir. Olumsuz düşünceler öğrencilerde fiziksel rahatsızlıkların oluşmasına yol açabilmektedir. Sınavla ilgili gerçek olmayacak düşüncelerin öğrenciler tarafından sorgulanması ve öğrencilerin bu düşünceleri mantık çerçevesinde yeniden değerlendirmesi gerekmektedir. Bu süreçte nefes alma egzersizleri, rahatlama uygulamaları ve dikkati farklı bir yöne odaklama teknikleri mental anlamda performansa etki edebilen uygulamalardır. Sınavla psikolojik olarak baş edemeyecek kadar zayıf olduğunu düşünen öğrencilerin bu süreçte profesyonel destek almaları önerilebilir.

LGS performans arttırmak amacıyla aba Psikoloji ile iletişime geçebilirsiniz. Prestijli üniversitelerde eğitim almak için gerekli olan sınavlar hakkında bilgi almak için aba Yurt Dışı Eğitim YouTube kanalını takip edebilirsiniz. Farklı konularda bilgilendirici videolara ulaşmak için Doç. Dr. Gamze Sart’ın YouTube kanalına abone olabilirsiniz.